Jollof Rijst spice blend pack

Jollof Rijst spice blend pack

Jollof Rijst spice blend pack

Jollof rijst is een erg populaire West Afrikaanse gerecht. De rijst neemt langzaam het vocht en de kruiden in zich op wat resulteert in een smakelijke basis waaraan vis, vlees of groente toegevoegd kan worden.

Voor de rijst:

  • 500g rijst (long grain of geblancheerde basmati rijst) 
  • 4 el zonnebloem of olijfolie 
  • 1 ui 
  • 1 blijke tomaten puree (35g) 
  • Tomaten melange (3 tomaten, 1 kleine rode paprika, 1 kleine ui) 
  • ½ kippenbouillon en ½ liter water 
  • Verse peper melange naar smaak 
  • 1 pak seasoning (optioneel) 
  • 2 tl Ataro Jollof spice blend  
  • 2 laurier blaadjes 
  • doperwten voor versiering (desgewenst) 
  • zout naar smaak


Bereiding:

  1. Blancheer de rijst in kokend water en was het grondig. Giet het af en zet apart.
  2. Tomaten melange: Meng tomaten, paprika en uien en zet apart. 
  3. Doe de olie in een pan en verhit het en voeg de uien toe, bak ze tot ze zacht zijn. Voeg de tomaten puree toe en bak tot het gereduceerd is. 
  4. Voeg de tomaten en peper melange toe en bak voor 5-10 minuten. 
  5. Voeg ong. ½ liter kippenbouillon en ½ liter water toe. 
  6. Voeg de kruiden toe en breng alles aan de kook. 
  7. Voeg de rijst toe, dek het af en laat het zachtjes koken tot het vocht helemaal is opgedroogd. 
  8. Doe het in een serveer schaal en maak het schaal op naar eigen smaak.

Tip:

  • Serveer met Ataro gekruide kip en gebakken plantain.