Open Kookklas

West-Afrikaans Koken – Den Haag, Amsterdam en Rotterdam

Perfect voor in je eentje of samen, voor een verjaardag, feest of gewoon met je vriendengroep

“Ik neem je mee op een ontdekkingsreis naar de goedbewaarde geheimen van de beste exotische smaken van de West-Afrikaanse keuken. Je gaat uit de eerste hand alle ingrediënten, specerijen en kruiden ontdekken die gebruikt worden in de West-Afrikaanse gerechten.” ~ Chefkok en kookinstructeur Ebere Akadiri

Ebere Akadiri’s West-Afrikaanse kookklassen en workshops: dat is al doende leren en ervaren, met een berg plezier… en natuurlijk een geweldig feest na afloop! Samen leren we Nigeriaanse schotels te bereiden en een fantastische maaltijd te creëren, waar we vervolgens samen van gaan genieten. Tijdens de workshops leer je niet alleen de unieke, smaakvolle en exotische gerechten kennen, maar je proeft ook een beetje van de cultuur, muziek en dans van Nigeria en West-Afrika.

Ons doel gaat verder dan jou leren alleen de gerechten van de workshop te bereiden. We leren je de technieken die je helpen meer van zulke maaltijden te maken voor familie of speciale gelegenheden – snel en eenvoudig. We helpen je je kook-angst te overwinnen en geven je zelfs de moed om met je nieuwontdekte talenten een superfeest te organiseren.

Hoewel we in de Nigeriaanse keuken heel wat verschillende pepers gebruiken, hoeven West-Afrikaanse schotels niet pittig of heet te zijn – altijd aan te passen aan de Nederlandse smaak en voorkeuren.

Privé-lessen

Naast onze workshops volgens de agenda leveren we graag maatwerk – of het nu privé-lessen voor één persoon zijn, of workshops voor duo's, vriendengroepen, verjaardagen en feestjes. Of een teambuilding-evenement op het werk bijvoorbeeld. Voor kinderen bieden we de Junior Chefkok kookworkshops. Neem contact op, dan bespreken we graag de mogelijkheden voor een geweldige én leerzame workshop, perfect aansluitend op jouw wensen.

Je Kookinstructeur en Hostess

Ebere Akadiri komt oorspronkelijk uit Nigeria. Koken en entertainen zijn haar passies. Ebere zegt:

“Ik inspireer al zes jaar graag mijn cliënten met heerlijke gerechten. In onze keuken gebruiken we verse, kwalitatief hoogstaande en grotendeels organisch geteelde producten van lokale leveranciers. Onze kooklessen en workshops zijn praktisch en alle deelnemers zijn actief betrokken bij het bereiden van het voedsel. De groepsgrootte varieert van 10 tot 30 deelnemers, in groepjes van 5 of 6. Wat je leert in de les helpt je om je eigen unieke smaak en voorkeuren te gebruiken om je eigen menuplan te creëren – en los te komen van je eventuele angst om zelf etnische gerechten te bereiden voor je familie en gasten. Ik ben zelf enorm enthousiast over gezond koken en het organiseren van feesten, en ik vind het heerlijk om ervoor te zorgen dat je met veel plezier leert Nigeriaans te koken. Bij de workshops is er voor elk wat wils… en zeker weten dat je plezier zult hebben! Ons doel gaat verder dan je te leren koken. We leren je vaardigheden die je in staat stellen om snel en eenvoudig een etentje te plannen voor je gasten, én zonder verspilling terwijl er genoeg is voor iedereen.”

Meer informatie over West-Afrikaanse kookworkshops met Ebere en onze West-Afrikaanse chefkoks tijdens hun bezoeken aan Den Haag, Amsterdam en Rotterdam? Neem vandaag nog contact op via kitchen@atarofood.nl.

Een West-Afrikaans feestje

Een West-Afrikaans feestje

Samen met andere food lovers word je ingewijd in de West-Afrikaanse keuken en ga je de heerlijkste gerechten bereiden. Ebere leert je ook specifieke kooktechnieken en hoe je een groot diner kunt organiseren. Zo kun je straks eenvoudig thuis je vrienden of familie op een geweldige Afrikaanse avond trakteren. Als afsluiting van de workshop maken we er een mooi feestje van met onze eigengemaakte gerechten, met drankjes en muziek, zoals dat we dat in West-Afrika gewend zijn. 

Ladies' Night Out: Vibrant West African Cooking Workshop

Ladies' Night Out: Vibrant West African Cooking Workshop

Chill out and experience a Friday night out of fun cooking and deliciously grandiose feast at our LADIES' NIGHT OUT FUN COOKING - Vibrant West African Cooking Workshop.  This hands-on workshop starts in the kitchen with your host Ebere Akadiri. Call on your mothers, daughters, your BFFs and all your girl friends who may be interested in a delicious and fun "African style" Friday cooking night out. Create memories with your favourite lady friends while you learn and experience simple and flavourful West African recipes and spices plus cooking techniques and tips.